טיפול זוגי

טיפול זוגי הוא מתמקד בזוג במטרה לסייע לזוג להתמודד עם אתגרים ולחזק את הקשר המשותף. הטיפול זוגי מתבסס על תיאוריות ומחקרים שנערכו על זוגות לאורך השנים. הטיפול זוגי מקבל השראה מגישות טיפוליות שונות בהם פסיכודרמה, פסיכולוגיה, eft, תאוריית גוטמן ועוד. טיפול זוגי מיטבי משלב בין שיטות שונות באופן שבו המטפל בונה תוכנית דינמית וממוקדת לכל זוג. 

במהלך הטיפול הזוגי, זוגות מגיעים לפגישה של כשעה שבה עולים אתגרים וקשיים בתקשורת ביניהם, ביחסים שביניהם לבין הסביבה לרבות המשפחות של בני הזוג, חינוך ילדים, ניהול הבית והמשפחה, חסמים באינטימיות ועוד. זאת במטרה למצוא פתרונות מותאמים לזוג. 

מתי לא להגיע לטיפול זוגי?

טיפול זוגי לא יעיל כשבני הזוג אינם מוכנים לעבוד יחד על הבעיות שלהם. 

טיפול זוגי לא יעיל כשבני הזוג לא מוכנים להשקיע משאבים, זמן, מאמץ והתחייבות להגיע מסודר.

בנוסף, טיפול זוגי רגיל לא יעיל כשהזוגות חווים בעיות רציניות כמו התמכרויות, התעללות קשה או פגיעה פיזית מתמשכת. במקרים הנ"ל נדרש טיפול מקצועי יותר ומעמיק לבעייה הספציפית, כמו למשל זוגות שיש במערכת היחסים אלימות יופנו לטיפול במרכז לאלימות במשפחה. זוגות שיש התמכרות ילוו במרכז לגמילה מהתמכרויות, במקרים של נפש יהיה צורך בטיפול אצל פסיכיאטר ולאחר שבן הזוג יהיה מאוזן תרופתית ניתן יהיה להגיע לטיפול זוגי. 

מתי בני זוג מגיעים לטיפול זוגי?

בני זוג יגיעו לטיפול כאשר ישנן בעיות שהם לא מצליחים לפתור בעצמם והן משפיעות על האיכות הקשר ביניהם. תחושה של אחד מבני הזוג או שניהם שלא מבינים אותם, בדידות, ויכוחים, תסכול וכו'. קושי בהצבת גבולות, קושי ברגעי לחץ. 

כמו כן, הזוגות עשויים לחפש טיפול זוגי כאשר הם מתמודדים עם משברים בחיים, כמו כאב ואובדן של אדם קרוב, שינויים הקשורים לעבודה, חולי של אחד מבני הזוג ואפילו שינויים מבורכים בחיי המשפחה כמו לידה של תינוק חדש וכו. טיפול זוגי יכול לעזור לבני להתמודד עם האתגרים הללו ולהחזיר את השלווה והביטחון בזוגיות.

כדאי ומומלץ להגיע לטיפול דווקא כשישנם אתגרים קטנים, ואפילו בזמן שבו המצב טוב יחסית ובני הזוג פנויים לעבוד ולחדש את הקשר ביניהם.